influencer marketing

Jouw merk laten groeien en versterken met influencer marketing.

Influencer Marketing

Influencers: grote of kleine following, ze kunnen jou helpen om je business onder de aandacht te brengen van potiëntele klanten. Essentiele factoren hiervoor zijn onder andere statistieken van de Influencer, de match met het bedrijf, en de tone of voice van de Influencer.
Veel ondernemers weten het: Influencer marketing is hot and happening. Maar hoe pak je nou zoiets aan? Met veel ervaring met het managen van Influencer Marketing campagnes kan ik je daar goed bij helpen.

Waar ik je bij ga helpen:

  • Selectie van influencers
  • Contact en afspraken met influencers
  • Uitgebreid verslag met de resultaten van de campagne inclusief waarde bedragen.

Veel ondernemers struikelen over de waarde van Influencers. Een campagne is namelijk vaak niet gratis, maar hoe zie je nou terug wat de waarde is van je campagne? Ik creëer een duidelijk verslag voor je, waarin je niet alleen de content terug ziet, maar ook de statistieken en waarde. Zo heb je de resultaten overzichtelijk en helder.

Als je gebruik maakt van Influencer Marketing..

  • Heb je een rechtstreekse connectie met je doelgroep
  • Vergroot je de naamsbekendheid van jouw merk
  • Maak je gebruik van geloofwaardige marketing
  • Bereik je een relevant publiek
  • Vergroot je het bereik van je merk
  • Krijg je waar voor je geld
social media beheer

Plan van aanpak

Influencer Marketing

social media coaching

Research & Selectie

Er wordt onderzoek gedaan naar influencers die goed passen bij jouw merk, waaruit vervolgens een selectie wordt gemaakt.

social media coaching

Contact

De geselecteerde influencers worden benaderd, en de onderhandelingen worden uitgevoerd.

Kladblok

Briefing & Uitvoering

Een briefing wordt gemaakt en gedeeld met de influencers, waarna zij aan de slag gaan met de content creatie.

social media coaching

Campagne verslag

In een duidelijk PDF verslag staan alle resultaten van de campagne bescheven.

Kyra en ik hebben samen aan verschillende uitdagende projecten gewerkt, waarbij ik haar heb leren kennen als zeer kundig op het gebied van influencer marketing, social media en projectmanagement. Ze is pro-actief, gestructureerd, intelligent en laat zich niet door tegenslagen van de wijs brengen of het einddoel uit het oog verliezen.
Carlo Hagenaar
Endeavour

De insteek en grootte van de campagne ligt volledig aan wat jij wilt. Ik denk graag met je mee. 

Influencer Marketing Campagne

Influencer Marketing Campagne van A tot Z geregeld (opzet, management & afronding). Inclusief research & selectie van Influencers, onderhandelingen, creatie van briefing, controle op uitvoering en overzichtelijk campagne verslag met de resultaten.

€350,-*

Vanaf prijs, exclusief BTW

*= exclusief Influencer fees

Veelgestelde vragen over Influencer Marketing

1Hoe werkt influencer marketing?

Influencer marketing is een marketing techniek dat lijkt op celebrity endorsement. Waar je vaak Herman den Blijker op TV ziet voor de reclame van HAK, kan je een influencer inzetten om meer bereik te genereren voor je merk op het internet/social media. De influencers delen content over jouw merk op verschillende platformen, bijvoorbeeld Instagram, YouTube of hun blog. De doelgroep van de influencer vertrouwt de influencer, door de verbinding die zij hebben met de influencer. Daarom worden aanbevelingen van influencers vaak als vertrouwd bestempeld.

2Wat kost influencer marketing?

Influencer marketing is niet gratis. Maar je kan de kosten wel in de hand houden. Je bent in principe twee verschillende soorten kosten kwijt: kosten voor influencer marketing campagne management (bijvoorbeeld Hashtag K), en influencer fees. De influencer marketing campagne kosten betaal je om de gehele campagne door een extern iemand te laten uitvoeren en managen. De influencer fees zijn de kosten die je betaald aan de influencer en zijn afhankelijk van de verwachte content. Een influencer campagne manager zal altijd onderhandelen met een influencer om de beste prijs mogelijk te creëren voor beide partijen.

3Hoe kan influencer marketing meer omzet genereren?

Influencer marketing helpt jouw merk onder de aandacht te brengen op een directe manier bij jouw doelgroep. Dit zorgt voor meer naamsbekendheid. Met een sales gerichte KPI kunnen er ook resultaten gerealiseerd worden met influencer marketing.

4Wat levert influencer marketing op?

Influencer marketing levert in eerste instantie meer naamsbekendheid op. Naamsbekendheid is lastig te genereren via traditionele media (TV, Radio, Print), maar met influencer marketing kan je gemakkelijk, snel, authentiek en effectief op een rechtstreekse manier je doelgroep bereiken.

5Wat zijn de voordelen van influencer marketing?

Influencer marketing kent meerdere voordelen, waaronder meer naamsbekendheid, geloofwaardige vorm van marketing, uitbesteden van content creatie, en nog veel meer.

6Ik heb wel eens gehoord dat influencer marketing wel weer over waait.

Zeker niet! Influencer marketing is een marketing concept wat al jaren bestaat. Wil je meer weten over welke misvattingen er rond gaan over influencer marketing? Lees dan deze blog.

7Hoe weet ik welk type influencer het beste past bij mijn campagne?

Allereerst: geen zorgen. Wij kijken graag met je mee hoe we jouw campagne tot een succes maken en wat daarbij nodig is. We zullen je hier ook adviseren over welk type influencers het beste bij de campagne passen. Meer informatie over verschillende type influencers vind je hier.

× Stuur een bericht