Waarom je gezicht laten zien online van essentieel belang is

Waarom je gezicht laten zien online van essentieel belang is.

Je gezicht laten zien is vaak voor heel veel mensen heel spannend. Praten tegen de camera? NO WAY! Instagram Live? Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt! Toch is jezelf (en je gezicht) laten zien online belangrijker dan je verwacht. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Van volgers naar klanten

Het allerliefst wil je als ondernemer die gebruik maakt van social media marketing dat je volgers ook direct klanten worden. Maar zoals je wellicht al wel hebt gemerkt is het niet zo gemakkelijk als het klinkt.

Ik vertel je graag meer over een marketing principe genaamd Know-like-trust. Dit is een principe wat de drie fases aanduidt waar een volger doorheen moet gaan, om uiteindelijk klant te worden. Het draait allemaal om iemand te leren kennen, leuk vinden, én vertrouwen. Vanuit vertrouwen is de keuze tot aankoop een stuk gemakkelijker.

Als je naar je zelf kijkt: zou jij een wild-vreemde je bruiloft laten plannen? Of kijk je liever eerst even rond wat diegene heeft gedaan, om daarna eens persoonlijk kennis te maken? Het is tenslotte de mooiste dag van je leven, dat geef je toch niet zomaar uit handen?

Iedere fase van het know-like-trust principe is verschillend. Ik loop je er graag doorheen met een denkbeeldig persoon die we voor het gemak even Lieke noemen:

Know fase

Know-fase In de know fase komt Lieke net bij jou om het hoekje kijken. Zie het als een potentiële volger, iemand die je profiel bekijkt, je feed checkt, en eens een voorzichtig kijkje neemt op je website. Lieke probeert je beter te leren kennen. Hoe meer jij zichtbaar bent, hoe beter Lieke jou kan leren kennen en een persoonlijke connectie met jou kan opbouwen.

Like fase

Like-fase Oke, laten we eerlijk zijn: Lieke begint jou leuk te vinden! Ze heeft een idee wie er achter het account zit, lacht hard op mee met je grapjes en LOVES je content! Ook reageert ze regelmatig op de interactieve elementen op je stories.

Let op: deze fase kan een tijdje in beslag nemen. Het is per persoon afhankelijk hoe snel iemand over gaat van de like-fase naar de trust-fase

Trust fase

 

Lieke weet wie je bent, wat je doet, hoe leuk je bent, en is overtuigd: ze wil van jou leren! In deze fase is het essentieel dat je Lieke het vertrouwen geeft dat bij jou kopen écht een goed idee is. Dit kan bijvoorbeeld door het delen van testimonials, reviews, resultaten, etc. Zo vertrouwd Lieke je volledig, en twijfelt ze niet langer: ze wordt klant!

 

 

Zo zie je maar weer: om een persoonlijke connectie op te bouwen en Lieke door alle fases heen mee te nemen is er een essentieel element: jezelf laten zien. Zonder jezelf te laten zien wordt het een stuk lastiger om Lieke door alle fases mee te nemen: er is dan een gebrek aan persoonlijke connectie en vertrouwen.

Ben jij al overtuigd om jezelf toch online te laten zien om zo de persoonlijke connectie op te bouwen, maar durf je nog niet? Lees dan vooral dit artikel waarin ik je een aantal tips geef.

 

Wil je graag hulp over hoe je je content kan inzetten afhankelijk van iedere fase? Kies voor een coaching sessie. Klik hier.

Leave a Comment