GRATIS SOCIAL MEDIA SCAN – KLIK HIER

Wat een social media manager precies doet

Wat een social media manager precies doet

‘Social – Media – Manager’

‘Social-media-manager’ – Het blijft een vaag begrip voor velen. Maar niet voor lang! Want in deze blog leg ik je uit wat een social media manager precies doet, en wat je dus kan verwachten van een social media manager.

Content Ideeën

Een social media manager kan je helpen met onderwerpen waarover je gaat posten. Dit is natuurlijk in lijn met de eerder uitgedachte social media strategie. Wel belangrijk om te beseffen is dat jij je eigen bedrijf het allerbeste kent: eigen inbreng is daarom onmisbaar!

Content creatie

Na het opstellen van de onderwerpen en ideeën kan een social media manager je helpen met content creatie. De ene social media manager doet dit met enkel grafisch ontwerp, maar sommige bieden ook fotografie aan.

Bij Hashtag K ontzorgen we je graag volledig. Daarom zit er ook fotografie (content shoots) bij onze pakketten inbegrepen. Meer weten? Klik hier.

Copywriting

Bij iedere social media post hoort een begeleidende tekst (caption) die de content verduidelijkt of een verdiepingsslag geeft. Ook dit pakt een social media manager voor je op.

Inplannen + posten

Bij iedere social media post hoort een begeleidende tekst (caption) die de content verduidelijkt of een verdiepingsslag geeft. Ook dit pakt een social media manager voor je op.

Statistieken + evalueren

Na iedere maand kijken we bij Hashtag K hoe alle content gepresteerd heeft en wat we hebben bereikt met alle content. Hierin zien we gelijk of we nog op het juiste pad liggen om de doelen (zoals bepaald in de strategie) te behalen.

Up-to-date

 

Een social media manager bevind zich midden in de fast-paced wereld van social media. Hij of zij is dan ook goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Door gebruik te maken van een social media manager profiteer je hier van mee, zonder dat je zelf iedere week research hoeft te doen!
 

Er is een aspect omtrent social media marketing wat niet benoemd is in het bovenstaande: een strategie. Ik ben namelijk van mening dat niet iedere social media manager ook een social media strategist is. Bij Hashtag K beginnen we altijd de samenwerking met het opstellen van de juiste social media strategie, die we voor een periode van 3 maanden gaan uitvoeren. Na 3 maanden kunnen we goed kijken waar we de strategie nog moeten aanscherpen.

Meer weten over social media beheer bij Hashtag K? Klik op de onderstaande knop. 

Leave a Comment