4 redenen om te beginnen met Instagram Reels

4 Redenen waarom je moet beginnen met Instagram Reels

Instagram reels is de onlangs nieuw gelanceerde functie van Instagram. Ondanks dat het een nieuwe functie is, ziet het er niet geheel onbekend uit. Het lijkt verdacht veel op het nieuwe platform TikTok. Echter zie je wel verschillende culturen op beide platformen: TikTok wordt meer door Generatie Z gebruikt, terwijl Instagram Reels populairder is onder de Millennials en Generatie X. 
 
Heb jij nog niet geprobeerd content te maken met deze nieuwe functie? Wat ontzettend jammer! Er liggen namelijk veel kansen. In dit artikel geef ik je 4 redenen waarom je moet beginnen met Instagram Reels. 
 

Het is duurzame content

De levensduur van een Reel is langer dan die van een post. Weken na het plaatsen van jouw Reel, kan jouw Reel nog steeds rond circuleren, en dus voor extra zichtbaarheid zorgen. 
 

Video content is in de lift

Steeds meer mensen willen bewegend beeld zien, in plaats van stilstaand beeld. Dit komt doordat bewegend beeld langer de aandacht vast houd. Bovendien kan je met video content op een dynamische manier jouw onderwerpen bespreken. In een post kan je slechts 1 aspect de aandacht geven, terwijl je met video wel 3 aspecten kan uitlichten. 
 

BONUS TIP: Zorg ervoor dat je Reels kort maar krachtig zijn: gehele onderwerpen tot in de diepte bespreken is niet geschikt voor Instagram Reels. Wil je dit toch graag doen? Gebruik dan IGTV hiervoor!

 

Variatie in je content 

Door Reels af te wisselen met posts, zorg je voor een variatie in je content. Zoals eerder al benoemd zit video content in de lift. Door je gebruikelijke posts af te wisselen met Reels, zorg je ervoor dat er verschillende typen content beschikbaar zijn voor jouw volgers. 
 

Meer zichtbaarheid

Omdat Reels worden weergeven onder het Reels tabblad, kunnen ook mensen die jou nog niet volgen je Reel zien. Dit zorgt dus voor meer zichtbaarheid mogelijkheden onder je doelgroep! Ook worden Reels weergeven onder het explore tabblad, onder hashtags die gebruikt zijn in de caption, én kunnen je volgers jouw Reel delen in hun stories!
 
Ben jij inmiddels overtuigd om aan de slag te gaan met deze feature? Ik hoop van wel! Voordat je begint, check even de Do’s & Dont’s van Instagram Reels! 
 
Wil je op de hoogte blijven van Tips & Tricks zodat jij het meeste uit jouw Instagram kan halen? Volg dan Hashtag K op Instagram.

Leave a Comment